ΟΛΙΚΗ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ - ΚΑΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΑΧΘΟΥ 16-17/3/2024

ΟΛΙΚΗ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ - ΚΑΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΑΧΘΟΥ 16-17/3/2024

ΟΛΙΚΗ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ - ΚΑΤΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΑΧΘΟΥ

 

Σάββατο 16/3/2024

1η  Μέρα

Συνάντηση στη βάση της Vianatura στις 9:30 για παραλαβή εξοπλισμού.

Μεταφορά στην αφετηρία της σημερινής κατάβασης στη Γέφυρα Κράψης.

Στον «Άνω Άραχθο», στο πρώτο πλεύσιμο κομμάτι του Αράχθου, θα κωπηλατήσουμε σε περάσματα 3ου βαθμού δυσκολίας ,στην αρχή σε ανοιχτή κοιλάδα κάτω από το ιστορικό γεφύρι του «Παπαστάθη» και στη συνέχεια σε λίγο δυσκολότερα, περάσματα 3+, στο πρώτο φαράγγι του Αράχθου, με τα λαξεμένα στις ορθοπλαγιές μονοπάτια.

 Στη συνέχεια μπαίνουμε στη διαδρομή «Χαράδρα του Αράχθου» περνώντας από τις "Συμπληγάδες".

Δύσκολο πέρασμα 4ου βαθμού, που απαιτεί συγκέντρωση και πειθαρχία.

Στην πορεία της διαδρομής, θα περάσουμε από τη γέφυρα της Λυσιάς. Μια συρμάτινη αιωρούμενη γέφυρα και λίγο πιο κάτω, από την σμίξη του Καλαρύτικου για να φτάσουμε στην γέφυρα της Πολιτσάς και στην διαδρομή «Φαράγγι του Αράχθου». Επίσκεψη στον καταρράκτη της Κλίφκης και μετά το ιστορικό γεφύρι της πλάκας, καταλήγουμε στη βάση μας.

Τέλος 1ης μέρας

Κατάβαση 1ης ημέρας 33 km   Τιμή:115 € ΈΚΠΤΩΣΗ 20% 95€

 

Ξεκούραση μετά την κατάβαση ,φαγητό και προετοιμασία για το γλέντι γύρω από τη παραδοσιακή "ΤΖΑΜΑΛΑ". Φωτιά, που θα ανάψουμε στην άκρη του ποταμού με μουσική, μασκάρεμα, ξεφάντωμα, χορό, αλλά και την παραδοσιακή φασολάδα. Εννοείται με το απαραίτητο τσίπουρο και κρασί.

 

Κυριακή 17\3\2024

2η Μέρα

Συνάντηση στην βάση μας για ην παραλαβή στεγνού εξοπλισμού και μεταφορά στον «Καλαρύτικο».Εντυπωσιακά περάσματα 4ου βαθμού στα γρήγορα νερά που απαιτούνται ελιγμοί ακριβείας και συγκέντρωση. Μπαίνουμε στον Άραχθο και στη διαδρομή «φαράγγι του Αράχθου»Ένα μικρό διάλειμμα για σνακ με σαρακοστιανά στη βάση μας και συνέχεια στο τελευταίο κομμάτι του Αράχθου , στον «κάτω Άραχθο». Ανοιχτή κοιλάδα με περάσματα 3+ βαθμού δυσκολίας. Επιστροφή στη βάση με το βανάκι μας, από τη γέφυρα Τζαρή που είναι το τέλος της διαδρομής.

Τέλος 2ης μέρας

 

Κατάβαση 2ης ημέρας 29km       Τιμή:110 € ΈΚΠΤΩΣΗ 20% 90€

 

Τέλος του προγράμματος

Συμπεριλαμβάνεται: ολόκληρος ο απαιτούμενος εξοπλισμός, έμπειροι πιστοποιημένοι οδηγοί (IRF), τοπικές μεταφορές, snack στη διάρκεια της κατάβασης  - μπάρες, σοκολάτες, λαγάνες χαλβάς, ελιές, τουρσί κλπ., δωρεάν φασολάδα και κρασί το βράδυ της αποκριάς, ΦΠΑ.

 

Προσφορά για ολική κατάβαση 2 μέρες: 170 €/άτομο

 

Σημείωση : Για τη διαμονή σας μπορείτε να απευθυνθείτε στα ξενοδοχεία της περιοχής μας ή στο ξενοδοχείο «ΤΕΛΩΝΕΙΟ» με έκπτωση για τους συμμετέχοντες 20% στην τιμή .

 

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με τον Νίκο στο 6972223574

 

Για τη vianatura

Μάνθος Νίκος

Η εταιρεία via Natura οργανώνει και υλοποιεί διάφορες αθλητικές υπαίθριες δραστηριότητες, σε προσεκτικά επιλεγμένες τοποθεσίες στην περιοχή Τζουμέρκα, Ζαγόρι. Είτε ενδιαφέρεστε απλώς να απολαύσετε μια υπαίθρια διασκέδαση ή ακόμα και να μάθετε για την τοπική ιστορία, τη φύση, τη μυθολογία και τον πολιτισμό, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να δοκιμάσετε την εμπειρία Via Natura!

Ωράριο επικοινωνίας

  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 08:00 - 23:00

Ωράριο δραστηριοτήτων

  • ΧΕΙΜΩΝΑΣ 08:00 - 17:00
  • ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 08:00 - 20:00

Στοιχεία επικοινωνίας

  • Γέφυρα Πλάκας
    ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ 44013

  • (+30) 6972223574

  • infovianatura.gr

  • Γέφυρα Κλειδωνιάς
    ΖΑΓΟΡΙ

  • (+30) 6972844825

  • infovianatura.gr